HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

Látogatói rekordot döntött tavaly az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. állatorvosi kongresszusa, a PMK

Több, mint 600 regisztrált állatorvosával és 50 asszisztensével a tavalyi év egyik legkiemelkedőbb állatorvosi kongresszusát rendezte meg az Alpha-Vet Kft. A 2011- ben 5. éves Praxismenedzsment Konferencia a hagyományaitól kicsit eltérve 5 szekcióban 5 nagy kiállítóval nyitotta meg kapuit december 3-án, a Szent István Egyetem, István utcai „egyetemvárosában”.

12pmk1Minden várakozást felül múlt a Magyar Állatorvosi Kamara és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral közösön szervezett állatorvosi szakmai szimpózium, az V. Praxismenedzsment Konferencia. A rendezvényre ellátogatók színes, szakmai előadások mellett új trendekkel, termékekkel, valamint hasznos praxistippekkel térhettek haza. Közülük 3 állatorvos a megtisztelő Alpha-díjak egyikét is magáénak tudhatta.
Dr. Fodor László SZIE-ÁOTK dékán ünnepélyes köszöntőjét követően dr. Móré Attila, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. tulajdonosa beszélt a jövőről, s a hazai állatgyógyászat lehetőségeiről. „Mi nem a legnagyobb gyógyszergyártó és forgalmazó, hanem a legjobbak kívánunk lenni! Mi partnerei és segítői vagyunk az állatorvos társadalomnak, s szeretnénk, ha ezt a csodálatos hivatás kellő tiszteletet, művelői pedig kellő megbecsülést kapnának!” A plenáris ülés hangulatfokozó és érdekfeszítő előadásai mindenkinek meghozta a kedvet a délutáni szakmai előadásokhoz. dr Sótonyi Péter professzor úr könnyed stílusával és kiváló előadásával a magyar állatorvoslás 225 éves történelmének hiteles képét mutatta be. A professzor úr megígérte, hogy jövőre is eljön, hisz még bőven van mit mondjon a szakmáról.

12pmk2A déli órákhoz közeledve egyre fokozódó izgalom és kíváncsiság járta be az aulát. Vajon idén ki kapja a Zsolnay és Herendi porcelánokat és az ezzel együtt járó megtisztelő Pályakezdő, Életmű és Év állatorvosa címet. A díjakat az Alpha-díj kuratóriumi bizottsága adta át. A pályakezdő állatorvos címet: dr. Szabó József – Nagisz Zrt. tyúkágazat állatorvosa, az Életmű-díjat munkásságáért és oktatói tevékenységéért: dr. Tanyi János, az Év állatorvosa díjat pedig, dr. Zsoldos László PrimaVet Állatkórház vezetője kapta. A nap további részében az állatorvosok és asszisztensek a számukra leginkább tetsző előadáson vehettek részt. A kisállatos szekció előadásain több mint 180 érdeklődő volt, de még így is voltak akik az előadókat csak hallgatni tudták, mert a terem zsúfolásig megtelt. A rendezvény főtámogatója és a kisállatos szekció szakmai partnere a Eukanuba által felkért előadók érdekes és izgalmas előadásokkal tartották ébren a kollégák figyelmét. A rendezvény másik 4 szekciója is nagy érdeklődésre tartott számot, egyöntetű előadói vélemények szerint, az utóbbi évek legnagyobb kongresszusán vannak.
12pmk3A szervezőség kiemelten fontosnak találta, hogy a kiállítók is elégedettek legyenek, ezért minél érdekesebb és látványosabb megjelenési formát biztosítottak partnereiknek. Hostessekkel, ajándéksorsolással és egy állateledel bolttal egybe nyitott, teljesen felszerelt kisállatos orvosi rendelőt alakítottak ki, több mint 100 m2-en. Természetesen az Alpha Holding teljes egészében képviseltette magát kisállatos és haszonállatos divíziójával. A Kiállítás egyik csúcspontja dr. Jármai professzor unokájának dr. Keleméri Gábornak könyvbemutatója után tartott dedikáció. dr Jármai Károly életét és munkásságát bemutató könyvet, melyet az Alpha-Vet saját kiadásában jelentette meg, minden résztvevő ajándékba megkapta.
„Nagyon örülünk és rendkívül elégedettek vagyunk az idei PMK-val. Már most azon törjük a fejünket, hogy a 2012-es konferencia hogyan lehetne ennél jobb és mivel tudnánk többet nyújtani. Ahogy a mottónk is tartja, szenvedélyünk a gyógyítás, s ebbe a minőségi ellátás, a gyógyszer gyártás és forgalmazás mellett a megfelelő képzés is kiemelten fontos szerepet kap. Természetesen ez az eltökéltség jellemzi állateledel nagykereskedelmi tevékenységünket is, ezért vagyunk a szuperprémium állateledel, a Eukanuba kizárólagos hazai forgalmazói. Ezért működtetműködtetjük kutatási és fejlesztési osztályunkat, hogy a magyar állattenyésztést és növénytermesztést is eredményessé tegyük. Termékeink, mint a Zöldpajzs, vagy a Vitapol, (mely 2011-ben OMÉK állattenyésztési – díjat kapott) ezen kívánalmaknak maximálisan eleget tesznek! Még egyszer nagyon örülünk, hogy ilyen sokan, közel 700-an vettek részt a Praxismenedzsment Konferencián! Köszönet minden résztvevőnek, s reméljük 2012-ben ismét találkozunk.”


Az év legjelentősebb állatorvosi kongresszusát tartotta decemberben az Alpha-Vet Kft.

Az állatorvosi praxisok hatékonyságának növelése érdekében immáron 6. éve szervezte meg állatorvosi kongresszusát az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. a EUKANUBA -val, a Magyar Állatorvosi Kamarával és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral. Az eseményen több mint 500-an vettek részt.

A hatékony praxismenedzsment, HR politikai sajátosságok és az új állatorvosi kamarai törvény adta a VI. Praxismenedzsment Konferencia aktualitását. A 3 szekcióra osztott előadások, pedig a hagyományos szakmai továbbképzés alapjaként szolgáltak a résztvevő vendégeknek. "Évről - évre a Praxismenedzsment Konferencia számít az év legnagyobb állatorvosi kongresszusának." - mondta dr. Sótonyi Péter professzor a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar dékánja.

A rendezvény sorozat anno Eukanuba konferenciaként indult. Az évek alatt a Eukanuba nem csak mint kiváló minőségű tápként volt jelen az állatorvosok mindennapjaiban, hanem aktív támogatással segítette a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karát és hallgatóit.

Dietetika tagozata, szakmai kiadványai, képzései aktívan hozzájárultak a kisállatok helyes táplálásának megteremtéséhez. A VI. Praxismenedzsment Konferencián avatta fel a SZIE-ÁOTK dékán helyettese dr. Németh Tibor az egyetem új CT berendezését, melyet a Eukanuba adományozott a központnak.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Sótonyi Péter a SZIE-ÁOTK dékánja, dr. Gombos Zoltán Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály vezetője.

A Magyar Állatorvosi Kamarát képviselete dr. Gönczi Gábor elnök.

Mozsár Andor / PR & marketing igazgató

 

 

 

 

 

2012 Díjazottjai

 

Pályakezdő Állatorvos-díj: Dr. Bérczi Csaba

Dr. Bérczi Csaba 2002 és 2006 között tanult a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karán. Diplomáját 2008-ban szerezte. Ivarzásszinkronizációs módszerek szarvasmarhában címmel írta diplomamunkáját. Jelenleg az Eduvet Kft-nél dolgozik.

 
 

Állatorvosi-díj: Dr. Bába András

Dr. Bába András 3 gyermek édesapja, szakmai utak és gyakorlati  továbbképzések kapcsán Ausztráliában, Németországban, Lengyelországban, USA-ban, Nagy-Britanniában, Brazíliában és Argentínában is járt. 1979-től Élet és Tudomány, Búvár, Állatorvosok lapja, Állatvilág, Lovasnemzet szaklapokban publikált. Lovasbetegségek, lóbetegségekben pedig 2003-tól társszerző. Bába Doktor a 90-es évek elején klasszikus ellátó és több embert foglalkoztató állatorvos praxist működtetett. Elsőként végzett hazánkban ortopédia-ultrahangos vizsgálatot lovakon.

 

Életmű-díj: Dr. Hajdú Bertalan

Állatorvosi oktlevelét  1967-ben kapta. 1967-től 1998-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző állomáson ill. annak jogelődjénél dolgozott. 1998 decemberétől 2000 év végéig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat hivatalánál osztályvezető. 2001 Januárjától 2002ig állattenyésztéssel foglalkozó gazdasági társaságnál ügyvezetői feladatokat látott el. 2002-től pályázat útján újra elnyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos tisztségét, melyet nyugdíjba vonulásáig látott el. 1994 és 1998 között tagja az Állatorvosok Lapja szerkesztőbizottságának. A MOÁÉ megalakulásokor egy évig intézőbiztonság tagja. 2002 és 2006 között felügyelőbizottság tagja. Munkájáért több minisztériumi és társadalmi kitüntetést kapott. 2010 Január 1-én vonult nyugdíjba.

 
 

A rendezvényen készült fotókat ide kattintva tekintheti meg

Konferenciák

Elérhetőségeink

KOVÁCS EVELIN
KAPCSOLATTARTÓ

E-mail: kovacs.evelin(KUKAC)alpha-vet.hu
Telefon: +36-30/247-5192

Üzenet írok..