HOT Sparks - шаблон joomla Оригами

dr fuleki zsolAz állatorvosi pályára való rátermettségét bizonyítja, hogy az első év végén elnyerte a Dr. Hajdu Gusztáv Alapítványi Díjat, melyet minden évfolyam legeredményesebb hallgatója vehet át. A következő éveket is kiemelkedő eredménnyel zárta. 2014-ben és 2015-ben is Köztársasági Ösztöndíjban részesült. Felsőfokú tanulmányait 2010-ben, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági és..

dr turi arpadDr. Túri Árpád 1955. április 15-én született. Általános iskolai és középiskolai tanulmányait szülővárosában végezte. Állatorvos tudományi egyetemi tanulmányai előtt egy évet az élelmiszer higiéniai tanszéken, egy évet az állathigiéniai tanszéken dolgozott. Az egyetemi tanulmányait 1981-ben fejezte be summa cum laude eredménnyel. Állatorvosként az első munkahelye a..

dr bartalis imre931. június 19-én született. A székesfehérvári Cisztercita Gimnáziumba járt, ahol 5 osztály elvégzése után a pápai Tanítóképzőben érettségizett jeles eredménnyel 1950-ben. Még ebben az évben felvették a budapesti Agrártudományi Egyetem Állatorvosi Karára, ahol 1955-ben 7/1955 számú főiskolai oklevelet kapott, Mócsy János dékán aláírásával. 1956. januárjától 1957. szeptemberéig ..

Minden állatfajjal dolgoztam, de talán a házimadár-fajokhoz kerültem a legközelebb. Az aktív munkaviszonyom utolsó 20-25 évé-ben a madárbetegségek vizsgálata töltötte ki időm nagy részét. Majd évekkel a nyugdíjazásom után kaptam felkérést Dr. Rusvai Miklós professzortól (a tanszék akkori vezetőjétől) a „Házimadarak kórbonctana” könyv megírására, ami a Magyar Állatorvosi Kamaragondozásában (Dr. Pintér Zsolt személyes támogatásával) 2014-ben jelent meg.

Kisgyermek koromtól fogva vonzódtam az állatokhoz, pedig senki nem forszírozta a családból. Csigákat ės varangyokat gyűjtöttem eső után, elárvult rigófiókát neveltem, rajzfilm helyett természetfilmet néztem. Volt egy nyár, amit a környék lepkefajainak meghatározásával töltöttem. A kérdés igazából csak az volt, hogy biológus leszek-e vagy állatorvos.

Interju2Általános iskolában Dr Bucsy László gödöllői állatorvos lányával jártam egy osztályba, barátnők lettünk és sokat voltunk náluk, együtt lovagoltunk, etettük az állataikat. Később megismertem az édesapja munkáját, aki főként lovakkal foglalkozott a Gödöllői Állatkórházban. Sokszor mentem vele a kórházba és kinti esetekhez is és nagyon élveztem azt a sokszínű klinikai munkát.

Konferenciák

Elérhetőségeink

KOVÁCS EVELIN
KAPCSOLATTARTÓ

E-mail: kovacs.evelin(KUKAC)alpha-vet.hu
Telefon: +36-30/247-5192

Üzenet írok..