Főoldal
EN  HU

Állatgyógyszer üzletág

A mezőgazdaság és azon belül az állattenyésztés Magyarország történelme során mindig a gazdaság kiemelt jelentőségű területe volt. Magas színvonalú állattenyésztés nem létezhet megfelelő állategészségügyi háttér nélkül. Az Alpha Holding napjainkban joggal tekinthető a dr. Köves János által 1912-ben alapított Phylaxia Oltóanyagtermelő Rt. szellemi örökösének. Az Alpha Holding magyar tulajdonú vállalkozás. Magyarország piacvezető állatgyógyszer és állateledel gyártó és forgalmazó cégcsoportja. Részletes történetünk egészen 1972-ig az Állatorvos-tudományi Egyetem Székesfehérvári Gyakorló Állatkórházának megalapításáig nyúlik vissza.

Folyamatos fejlesztésekkel, szolgáltatásunk színvonalának növelésével és termékpalettánk bővítésével állunk vevőink rendelkezésére. Minden területen szakképzett kollégák látják el feladataikat. Az Alpha Holding által foglalkoztatottak létszáma napjainkra megközelíti a 400 főt, akik közül több mint 120 diplomás kolléga (állatorvos, agrármérnök, közgazdász, vegyészmérnök). A vállalat innovációs tevékenysége a cég saját termékeinek, termékcsaládjainak korszerűsítését és szolgáltatásainak vevő centrikus fejlesztését jelenti. Ezen tevékenységek keretében: állatgyógyszerek, vitaminok, takarmány-kiegészítők fejlesztése és törzskönyvezése zajlik. Vállalati kommunikációnkban és marketingünkben, szakmaiságunkat előtérbe helyező tevékenységet folytatunk. Fejlesztéseink során jelentős pályázati támogatásokkal közel 3 Mrd értékű beruházást valósítunk meg.

Termékeink:

Növényi tápanyag-kiegészítők

Az Alpha Holding növényi tápanyag-kiegészítő termékei csak természetes összetevőket tartalmaznak és ökológai minősítéssel rendelkeznek. Használatukkal az elvárt termelési eredmények sok esetben növelhetők. A termelés hatékonyságát és a környezetbarát jellegét elősegítik, a szokásos vegyszerek használata pedig
csökkenthető.

Takarmány-kiegészítők

Az Alpha Holding a takarmány-kiegészítő termékeit a Balatonfűzfőn található üzemében gyártja. Az ott készülő termékek két nagy csoportba sorolhatóak. A vízben oldódó vitamin készítményeink know-how –ját a Phylaxia alakította ki több évtizedes termékfejlesztési és értékesítési tapasztalatok alapján. Napjainkban az Alpha Holding folytatja ezeknek a hagyományosan magas színvonalú termékeknek a gyártását. Huminsav tartalmú termékcsaládunk a fajlagos takarmány felhasználás csökkentésétől, az általános immunállapot javításán keresztül, a specifikus toxikus anyagkötő képességig sok élettani folyamatot befolyásol kedvezően. A huminsav tartalmú termékek hasznosságát és a vevők elégedettségét a 2011. évi Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon kapott elismerés, az Állattenyésztési díj egyértelműen kifejezi.

Állatgyógyászati készítmények

Az Alpha Holding állatgyógyászati készítményeinek gyártását Bábolnán végezzük. A gyárat és az ott gyártott termékek licencét az Alpha Holding a Phylaxiától vásárolta meg 2010-ben. Az akvizíció csupán az első lépés volt. A Kormány és az Európai Unió támogatásával az Alpha–Vet Állatgyógyászati Kft. korszerűsítette és bővítette állatgyógyszergyárát Bábolnán. Az üzem európai mércével mérve is korszerű, a legújabb EU GMP előírásoknak is megfelel. Az állatgyógyszergyár felújítása, bővítése mellett a termékek fejlesztését és korszerűsítését is megkezdtük.

Célunk, hogy a magyar állattenyésztők eredményes gazdálkodását a világpiacon is versenyképes állatgyógyászati termékekkel tudjuk segíteni. Állatgyógyászati készítmények Állatgyógyászati készítményeink antibiotikum vagy antiparazitikum tartalmúak, így az állattenyésztésben komoly kiesést okozó baktériumos fertőző betegségek, parazitás fertőzések kezelésére alkalmasak. Mind a gyártásban, mind a termékfejlesztésben a legújabb európai uniós irányelvek szerint végezzük tevékenységünket. Termékeink jelenleg is nyolc EU tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel. A fejleszteni kívánt gyógyszerek olyan betegségek elleni készítmények, amely betegségek jelenleg nagy gyakorisággal fordulnak elő, így komoly piaci igény van a kifejlesztendő termékekre.

A már lezajlott és a még futó termékfejlesztési beruházásaink összértéke meg fogja haladni a 3 milliárd forintot. Az Európai Uniós pályázati támogatások mellett 1,5 milliárd forint önerőt, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. saját forrásaiból biztosít.

Állatgyógyszer kis-és nagykereskedelem

Vevőink az összes Magyarországon engedéllyel rendelkező és forgalomban lévő állatgyógyászati és takarmány- kiegészítő készítményt be tudják nálunk szerezni.

A világcégek mellett a kis hazai és külföldi gyártók termékeit egyaránt. A több mint 5.000 cikket tartalmazó állatgyógyszer és takarmány-kiegészítő portfóliónk gerincét a saját gyártású és a kizárólagosan képviselt közel 500 termék adja.

Állattenyésztési eszköz, felszerelés forgalmazás

ANITECH üzletágunk az állattenyésztéshez szükséges eszközöket, felszereléseket biztosítja Magyarország állattartói részére. A kistermelőktől a nagyüzemi állattartó telepekig mindenki megtalálja állattenyésztési áruházainkban a számára szükséges termékeket közel 15.000 cikkből álló kínálatunkban. Szakembereink munkája révén a komplett állattartó telepi technológiák értékesítése és a beruházások kivitelezése területén is egyre több referenciával rendelkezünk.

Állatorvosi eszköz, műszer forgalmazás

VETTECH üzletágunk az állatorvosok számára kínál modern és kiváló ár/érték arányú termékeket. Az állatorvosok az egyszerű kézi eszközöktől a legbonyolultabb diagnosztikai berendezésekig mindent megtalálnak kínálatunkban. Az állatorvosok az egyszerű kézi eszközöktől a legbonyolultabb diagnosztikai berendezésekig mindent megtalálnak kínálatunkban.