Főoldal
EN  HU

Magunkról

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. 1989- ben alapított 100%-ig magyar tulajdonú vállalkozás.

A klasszikus állatkórházi gyógyító tevékenysége mellett állatgyógyszert gyárt, forgalmaz és állateledel nagykereskedelmi tevékenységet folytat. Napjainkra piacának egyik legnagyobb és legmeghatározóbb szereplője. Bár a vállalat tevékenysége szerteágazó,  céljai közösek:

„A magyar állattenyésztés eredményességének javítása és kedvenc állataink jólétének biztosítása.”

A 2011-ben alapított ALPHA HOLDING több mint 350 embert foglalkoztat, s 2011-ben elért árbevétele meghaladta a 11 milliárd Ft-ot, adózás előtti eredménye több mint 900 millió Ft.

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. a legeredményesebb TOP 100 magyarországi szolgáltató közül a 98.

A hazai Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. Sikere szaktudáson, fejlesztésen, kutatáson és bátorságon alapul. A 20 éves székesfehérvári vállalkozásunk mára jelentős cégcsoporttá alakult. 

A vállalat egyik húzó ágazata az állatgyógyszer üzletág, melynek 2011-es árbevétele meghaladta az 6 milliárd forintot. Az Alpha-Vet által eladott gyógyszeres és gyógyhatású készítmények részint saját fejlesztésű, illetve kizárólagosan forgalmazott termékek.

Megtalálható azonban polcainkon a világ legnagyobb állatgyógyszer gyártó cégek termékei is. Az üzletág és ezzel az egész vállalatcsoport versenyképességének növelése érdekében létrehoztuk kutatás és fejlesztési osztályunkat.

Feladata: további korszerű, exportképes állatgyógyászati készítmények fejlesztése. Ezek gyártását a Phylaxia-Pharma Zrt. végzi.

A Kft. másik kiemelt jelentősegű divíziója, - a tavaly 6 milliárd Ft árbevételt elért - az állateledelek nagykereskedelmi csatornákon történő értékesítése.

Az általunk forgalmazott állateledelek, felszerelések és kozmetikumok száma több mint 30 ezer cikket számlál. A komoly raktárbázist és logisztikai kapacitást igénylő állateleség forgalmazás miatt több telephellyel és raktáráruházzal bővült országszerte az elmúlt években.

Cégcsoportunk legnagyobb beruházása, a budapesti állategészségügyi és pet centrum átadása volt. Az 1 milliárdos beruházás eredménye 7000 m2 épületegyüttes, mely Közép-Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű komplexuma. A centrum 6000 m2 hasznos raktárterülettel és 1000 m2 irodai résszel rendelkezik.