Főoldal
EN  HU

Átadtuk az év Alpha Állatorvos Díjait!

Az AlphaVet az állatorvosi szakma megbecsülésére, az állatorvosi hivatás elismerésére 2010-ben díjat alapított. A díjakat, mint minden évben idén is a Praxismenedzsment Konferencián adtuk át. A díj kuratóriumának idén sem volt könnyű dolga. Számos jelölés érkezett, amelyek közül hosszas egyeztetés után tudott csak az illusztris bizottság döntést hozni.

A díjak ünnepélyes átadására 2017. november 11-én került sor az Alma Materben, a XI. Praxismenedzsment Konferencia keretein belül.

Az Alpha Díjakról:

"A több mint 160 éves múltra tekintő Zsolnay porcelán manufaktúra művészi alkotásai és a díj szakmaisága teszi páratlanná az Alpha Díjakat" - Dr. Móré Attila

Az elismerés küldetése, hogy példaképet állítson a jövő állatorvosai számára és tisztelegjen azon állatorvosok előtt, akiknek teljesítménye, jelleme, szellemi nagysága kiemelkedik a többi kiváló teljesítményt nyújtó veterinarius közül. Az Alpha Állatorvosi Díjak megbecsült rangot vívtak ki maguknak a magyar állatorvosi díjak sorában. Meghatározó szerepe van a jelölt állításnak, hisz az Alpha Állatorovosi Díjak esetében az állatorvosok szavazhatnak kollégáikra. Jelölni csak magyarországi állatorvost lehet, és csak állatorvos jelölhet. A bírák a jelölőlapokon leadott értékelések mellett mindig figyelembe veszik a jelölt személy goodwilljét, a közösségért végzett munkáját, szakmai reputációját, tudományos munkásságát és szakmában kivívott elismerését. A díjakat ezek alapján évenként ítélik oda a kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelöltek közül legjobbnak választottaknak. Az állatorvosok büszkék a díjra, hisz az elismerést a kollégáiktól és egykori tanáraiktól, professzoraiktól kapják. Az Alpha Állatorvosi Díjak rangját, a hitelességre való törekvés és az a 16 díjazott öregbíti, akiket az elmúlt öt évben a magyar állatorvosi szakma legkiemelkedőbb képviselőiből alakult 11 fős kuratórium választott meg. A díjakat Dr. Móré Attila, címzetes egyetemi docens, az Alpha Befektetési Holding Zrt elnöke  alapította 2010-ben és az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. finanszírozza.

2017 Alpha Díjas állatorvosok:Alpha Év Pályakezdő Díj - Dr. Füleki Zsolt

A laudáció megtekintéséhez kattintson IDE

Alpha Év Állatorvosa Díj - Dr. Túri Árpád

A laudáció megtekintéséhez kattintson IDE

Alpha Életmű Díj - Dr. Bartalis Imre

A laudáció megtekintéséhez kattintson IDE

 

A díjról, a kuratóriumról és a rendezvényről IDE kattintva tudhat meg még többet!