Főoldal
EN  HU

Hisszük, hogy ez minden praktizáló állatorvos érdeke!

A hazai állatorvos társadalom jövőjéről, a kisállat és haszonállattartás helyzetéről, illetve Magyarország legnagyobb állatorvosi rendezvényéről, a novemberi XI. Praxismenedzsment konferencia várható témáiról számolt be Dr. Móré Attila címzetes egyetemi docens, az Alpha-Befektetési Holding Zrt. elnöke A nap vendége című műsorban, a Trend FM-en.

Vállalatvezetőként mintegy harminc éves gyakorlattal a háta mögött arra hívja fel a figyelmet, hogy nem csak az állatorvosok, hanem véleménye szerint a teljes magyar kis- és középvállalkozói réteg rendkívül nehéz helyzetben van. A szakember éppen ezért vállal továbbra is fontos szerepet a jövő állatorvos generációjának kinevelésében, oktatásában. Az egyetemi docens hangsúlyozza: állatorvosi hivatást tanít, amellyel arra próbálja ösztönözni a fiatalokat, hogy ne csak a nagyvárosi kisállat-praxis lebegjen a szemük előtt, hanem az a több tucatnyi más állatorvos szakma is, amelyekben az állatorvos a társadalom számára nélkülözhetetlen lehet. Móré Attila hozzáteszi: az utóbbi tíz-tizenöt évben jelentősen megnőtt a Budapesten, illetve a vidéki nagyvárosokban, megyeszékhelyeken praxist építő állatorvosok száma, míg a vidéki kisvárosokban, falvakban egyértelműen tetten érhető a haszonállattartó praxis ellátó képességének csökkenése.

„Habár óriási a verseny, egyelőre eltartja a piac az állatorvosokat” – avat be további tapasztalataiba a szakember. Elmondása szerint jelenleg legalább két-háromszáz kisállat klinika található például csak a fővárosban, ugyanakkor az árak kifejezetten alacsonyak például Szlovákiához, Szlovéniához vagy éppen Csehországhoz viszonyítva. Az Alpha-Vet cégcsoport tulajdonosa ezzel kapcsolatban reméli, hogy az általános forgalom növekedésével, az inflációs környezetben biztosan kiáramló fizetéstöbblettel évről-évre egyre jobb lesz a fogyasztói hangulat Magyarországon, így az állatorvosi bevételek is növekedni tudnak majd. Dr. Móré Attila az állatorvosok helyzetét elemezve abban is bízik, hogy a jövőben vidék élhetősége, eltartó képessége is javulni tud.

Idén is színvonalas szakmai programok, illetve kiváló előadók várják a november 11-i, XI. Praxismenedzsment konferencia résztvevőit. Az Alpha-Vet Kft. ezúttal is szakterületük legkitűnőbb szakemberei közül válogatja össze a meghívott előadókat. Dr. Móré Attila, az Alpha-Befektetési Holding Zrt. elnöke műsorunkban kifejtette: fontos kérdés, miként üzemeltesse egy állatorvos a vállalkozását, ugyanakkor a mai felbolydult világban a nyereségesség mellett az emberi tényezőkre, a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésére is koncentrálni kell.

A vállalatcsoport fejlesztési elképzeléseiről, eredményeiről, illetve az állattartás magyarországi helyzetéről további részletek az alábbi beszélgetésben:


A Nap Vendége

2017-10-13 18:05:00

Dr. Móré Attila az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke. A riporter Lakatos László.

Belehallgatás: