Főoldal
EN  HU

A legértékesebb vállalatok között az Alpha-Vet

A 100 legértékesebb hazai magánvállalatot tartalmazó listát tette közzé nemrég a becsült vállalati érték alapján a Concorde MB Partners. A listán szereplő cégek összesített értéke nagyjából 1500 milliárd forint. Egy átlagos vállalat 15,3 milliárdot, míg a legértékesebb vállalkozás 123 milliárd forintot ér.

„A listán az öt és tíz milliárd forintot érő cégkategóriában szerepel a többi között állatgyógyszer gyártással és forgalmazással is foglalkozó Alpha-Vet. „Maga a listára kerülés megtiszteltetés, ugyanakkor a cégértéket jelentősen többre teszem” – fejtette ki a Trend FM-en Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke.

A cégcsoport tulajdonosa azt is elmondta: a tavalyi év mérlegét tekintve az eddigi legsikeresebb év volt , a vállalatcsoport bevétele meghaladta a 16 milliárd forintot, 2017-ben pedig további növekedést várnak. A szakember hozzátette: a top 100 közé kerülést egyértelműen eddigi munkájuk elismerésének tartják.

Móré Attila a növekedési lehetőségeket tekintve hangsúlyozta: portfóliójuk további szélesítése az egyik fő irány. Az állatgyógyszer forgalmazás és gyártás, valamint a pet üzletág, tehát a kisállatok eledelének és felszereléseinek nnyagykereskedelme mellett tavaly megnyitották Budapesten az ország legnagyobb állattenyésztési eszközáruházát. Emellett Balatonfűzfőn – szintén a múlt évben – növények számára egy lombtrágya gyártó üzemet is létesítettek, mely gyár növénykondicionáló termékei elnyerték az idei Hód Mezőgazda kiállítás növénytermesztési nagydíját.

A vállalatcsoport sikerességéről az Alpha Befektetési Holding Elnöke, dr. Móré Attila nyilatkozott a Trend FM budapesti stúdiójában

A rádiós riport IDE kattintva meghallgatható.