Főoldal
EN  HU

Fejlesztései révén tovább erősödött az Alpha-Vet Kft.

2016. az Alpha-Vet életében a nemzetközi piacokra való kilépés éve volt. A vállalat új, generikus és originális állatgyógyászati készítményei révén jelentős fejlődést ért el az előző évekhez képest.

Az állattenyésztés területén használt innovatív takarmány-kiegészítőik több EU tagállamban is népszerű import termékek. A kisállat gyógyászatban használatos saját fejlesztésű originális, antibiotikum tartalmú készítményeik az EU 13 tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel.  Ezen gyógyászati célra használható készítmények több éves kutatómunka és technológiai fejlesztés eredménye.

A több mint 25 éves nagykereskedő és gyártó vállalat 2016-ban átadta újabb gyártó üzemét, mely a növénytermesztést kívánja új termékeivel támogatni. Az Alpha-Vet növénytáplálási és növény-egészségügyi divíziója úgy gondolja, hogy a termesztett növények védelmét a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett, a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Épp ezért az új gyártóüzemben többek között 5 új BIO lombtrágya gyártását kezdték meg, melyek természetes alapanyagok felhasználásával készülnek. A környezetre nem ártalmas és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget nyújtanak a termelőknek.

A több mint 25 éves vállalat napjainkra kereskedő vállalatból, fokozatosan magasabb hozzáadott értéket produkáló, innovatív, tudásalapú gyártó vállalattá vált. Bábolnán állatgyógyszer gyárat, Balatonfűzfőn takarmány-kiegészítő és növényi tápoldatot gyártó üzemet működtet. Saját gyártású készítményeivel magyar importot vált ki és export tevékenységet lát el az EU, az Arab-öböl és a Baltikum országaiban. Az Alpha-Vet ezen pillanatokban is kiállítóként van jelen Dubaiban a régió legnagyobb agrár kiállításán, az AgraME-n.

A vállalatcsoport sikerességéről az Alpha Befektetési Holding Elnöke, dr. Móré Attila nyiltakozott a Trend FM budapesti stúdiójában

A rádiós riport IDE kattintva meghallgatható.