Főoldal
EN  HU

Ünnepélyes keretek közt adták át az Alpha-Vet új logisztikai és állatgyógyszer centrumát

Kedden (2016.06.07) délelőtt került sor az új Állatgyógyszer Logisztikai & Raktár Centrum avatására az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-nél. Az uniós előírásoknak megfelelő raktárbázison elkülönített raktárhelyek, hűvös raktár és a legfejlettebb hűtőberendezések állnak a rendelkezésre. A beruházás gyorsabb munkafolyamatot és gyors kiszolgálást, valamint jobb munkahelyi légkört tesz lehetővé.

Az Alpha-Vet sikere szaktudáson, fejlesztésen, kutatáson és bátorságon alapul. A több mint huszonöt éves székesfehérvári vállalkozás mára jelentős cégcsoporttá alakult. Napjainkra a társaság klasszikus állatkórházi gyógyító tevékenysége mellett állatgyógyszert fejleszt, gyárt, forgalmaz és állateledel, felszerelés kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytat. A vállalat kereskedelmi és logisztikai hálózata az egész országot lefedi. Az Alpha-Vet Kft. története a székesfehérvári állatkórház, az Állatorvos-tudományi Egyetem (ÁOTE) Gyakorló Klinikája Kft. megvásárlásával kezdődött. 1992-től több szervezeti változtatás után, az állatkórházi szolgáltatások mellett a vállalat állatgyógyszer, majd később állateledel nagy- és kereskedelmi tevékenységbe kezdett. 1998-ra piacának egyik meghatározó szereplője lett. Kizárólagos hazai forgalmazója több nemzetközi gyógyszer- és állateledel gyártónak.

2002-től országos logisztikai hálózat kiépítését kezdte meg a kft. Ennek eredményeként napjainkra három központi telephelyen közel 12.000 négyzetméterenraktároznak állateledeleket, és 3.000 négyzetméteren állatgyógyászati készítményeket. A cég mára huszonkilenc kereskedelmi egységet és 72 ezer regisztrált vásárlóval rendelkező értékesítési hálózatot tudhat magáénak.

Az Alpha-Vet Kft. töretlen fejlődése, az egyre szélesedő áruválaszték, a vevőkör bővülése, a gyógyszer szállítás egyre szigorodó minőségügyi feltételei okán új raktártömb létrehozása valósult meg 200 millió forintos uniós támogatással, a székesfehérvári központban. Egyéb fejlesztéseikkel és beruházásaikkal megvalósítottak egy bábolnai állatgyógyszertár felújítását, Balatonfűzfőn növényi-tápoldatos és takarmánygyártó üzemet létesítettek, míg a beruházás záró pontjaként egy 2000 négyzetméteres gyógyszerraktár és logisztikai központot létesítettek. A beruházások közel 3 milliárd forintba kerültek, melynek közel fele uniós támogatás. A székesfehérvári logisztikai és állatgyógyszer centrum Közép- és Nyugat-Magyarországi állatgyógyszer logisztikát és raktározás további fejlesztését támogatja. Az uniós előírásoknak megfelelő raktárbázison elkülönített raktárhelyek, hűvös raktár és a legfejlettebb hűtőberendezések állnak a rendelkezésre. A beruházás gyorsabb munkafolyamatot és gyors kiszolgálást, valamint jobb munkahelyi légkört tesz lehetővé.


„Székesfehérvár életében minden beruházás rendkívül fontos. Egy település és egy közösség biztonságát az adja meg, ha gazdaságának fejlesztése heterogén formában történik, és a nem egy-egy iparágra, vagy cégre támaszkodik. Városunk gazdasága nagyon vegyes és ezáltal nagyon erős is.” – hangsúlyozta köszöntőjében dr. Cser-Palkovics András polgármester. Hozzátette: az új raktár és logisztikai bázis a legnagyobb az országban, ahonnan mind a belföldi mind a külföldi piacot kiszolgálják. Ez Fehérvár tekintetében természetes is, hiszen a középkori kereskedelmi útvonalak szinte mindegyike áthaladt a városon. Fehérvár évszázadok óta kereskedelmi központja az országnak, tekintettel a közlekedési és a logisztikai helyzetére. A polgármester köszönetét fejezte ki az Alpha-Vet Kft. tulajdonosának és ügyvezetésének azért, hogy Székesfehérváron hozták létre újabb központjukat. Ugyancsak köszönetét fejezte ki a vállalatcsoport dolgozóinak és partnereinek munkájáért, továbbá az Alpha-Vet Kft. nagyszabású közösségtámogató, karitatív tevékenységéért.

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja beszédében hangsúlyozta: számára az Alpha Befektetési Holding Zrt. a munka irányában felfedezhető tisztességet és becsületet, a minőség megbecsülését, a teljesítmény elismerését, a társadalmi felelősségvállalást, minden jó gondolat támogatását, valamint az emberek sorsa iránti érzékenységet jelenti. Mint mondta, a cég elmúlt huszonöt éve ékes példát jelent arra, hogy igenis lehet nagyot alkotni, a vállalat teljesítménye pedig önmagáért beszél. Dr. Simon László kiemelte, hogy a cég bábolnai és balatonfűzfői üzemeinek létesítése után jelentős mérföldkövet jelent az Állatgyógyszer Logisztikai & Raktár Centrum átadása.

Ugyancsak köszöntötte a résztvevőket Dr. Sótonyi Péter, a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának dékánja, és dr. Kulcsár Gábor, a NÉBIH Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának igazgató főállatorvosa.

Dr. Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke első ízben köszönetét fejezte ki a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, Székesfehérvár Önkormányzatának, a Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Karának, az Állatgyógyászati Termékek Igazgatóságának, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, valamint a szakhatóságoknak a segítségért, melynek köszönhetően a múlt héten tizenhárom országba kapták meg az originális gyógyszertörzskönyvezést. Beszédében visszaemlékezett, hogy huszonöt évvel ezelőtt tíz emberrel kezdték meg működésüket mára pedig közel négyszáz főt foglalkoztatnak vállalatcsoport szinten. Kereskedelmi és gyártó tevékenységük révén árbevételük meghaladja 17,6 milliárd forintot, míg az elmúlt évbeli adóteljesítményük 2,1 milliárdot tett ki. Ennyivel járultak hozzá a központi költségvetés gazdálkodásához, amelyből fenntartják és fedezik az iskolák, óvodák, kórházak, könyvtárak, egyéb költségvetési intézmények működését, emellett új utakat, új iskolákat, új kórházakat építhetnek. Végül kiemelte a beszállítók, a dolgozók és a vevők kulcsszerepét az elmúlt huszonöt év sikereiben, hiszen nélkülük nem tartana itt az Alpha Befektetési Holding Zrt.

Nézze meg az állatgyószertár avatóról képgalériánkat

forrás: szekesfehervar.hu