Főoldal
EN  HU

A XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Termékdíj pályázat nagy nyertese az Alpha-Vet Kft.

 

 

Ma már kétségtelen, hogy a 2016. május 19. és 22. között a Hód-Mezőgazda Zrt. és a Magyar Állattenyésztők Szövetségének valamint annak tagszervezeteinek társrendezésében zajló kiállítás az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági seregszemléje, hiszen az idén először négynaposra bővülő eseményre mintegy 40-50 országból várnak látogatókat az alföld szívébe, Hódmezővásárhelyre.

Érdekesség még, hogy a nagydíjban részesített termékek számára egy jól beazonosítható, állandó logót is terveztettek, amelynek használata a kiemelt termék forgalmazása során válik jogosulttá, a magyar minőség szimbólumaként. Ráduly Csaba grafikusművész munkája 34 versenyző pályaműve közül bizonyult a legjobbnak, amely egyszerre jeleníti meg egy növény szárát és egy állat szarvát, trikolor színeivel utal a termék magyar származására, s az ábra sötét és világos háttérben alkalmazva is egyaránt érvényesül.

„A mezőgazdaság egy egyre intenzívebben fejlődő tudomány” – hangoztatta Sipos József, a Bayer Hungária Kft. területi képviselője, fejlesztője, aki a növénytermesztési kategóriában bíráló zsűri elnöke, Prof. Dr. Birkás Márta professzorasszony távollétében adta át az elismeréseket. A két kategóriában (Input anyagok – Termesztéstechnológiai ajánlások, valamint Technika, technológia) bírált növénytermesztési pályázatra 14 nevezés érkezett. A bírálatok során a zsűri a víztakarékosságra, a talajélet javítására, az okszerű tápanyag-utánpótlásra fókuszáló pályamunkák esetében azok újdonságtartalmát, kidolgozottságát, felhasználhatóságát, ár-érték arányát és piaci megfelelőségét vette figyelembe.

Állattenyésztés terén idén három kategóriában bírált a zsűri. Ahogy a díjátadón Dr. Wagenhoffer Zsombor, a bírálóbizottság elnöke elmondta, sosem látott mennyiségben jelentkeztek, 28 cég 35 termékkel. A takarmányozás terén 14, a tartástechnológia és agrár-informatika témakörben 12, állategészségügy és szaporodásbiológia csoportosításban pedig 9 pályázat érkezett. Az értékelésnél lényegi szempontnak számított a magyar tulajdoni háttér, a hazai fejlesztés, gyártás, szervizelés, a termék piacra kerülésének ideje, a termék vagy fejlesztés aktualitása, újszerűsége, innovatív jellege, tudományosan alátámasztott előnye, referenciáinak száma, a piaci részesedés, valamint a pályázat színvonala.

forrás: http://www.agroforum.hu/

 

MAGYAR NÖVÉNYTERMESZTÉSÉRT TERMÉKDÍJ PÁLYÁZAT 2016

Nagydíjas terméke

water retainer® - Vízőr®

Termesztett növényeink környezetkímélő védelmét, az agrotechnikai eljárások és a betegség-ellenálló fajták nemesítése mellett a klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítmények nagyobb arányú felhasználásával lehet hatékonyan és gazdaságosan megoldani. Az Alpha-Vet Kft. Alphaplant üzletághoz tartozó  termékei ehhez kínálnak természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.

Forgalmazott termékeink természetes alapanyagúak. Található köztük BIO minősítéssel rendelkező is.

A termék

A Water Retainer® (VízŐr) egy organikus alapokon nyugvó talajkondicionáló készítmény, amelyet kémiai, mikrobiológiai, illetve állattenyésztési, növénytermesztési szakemberek fejlesztettek. A termék azáltal, hogy megőrzi a nedvességet a talajban csökkenti az öntözővíz felhasználást és az aszály okozta kiszáradást. A Water Retainer® (VízŐr) segít abban, hogy a talajban stabilabb nedvességszintet tartsunk fenn. Elősegítheti az adagolt tápanyagok hasznosulását és a talaj mikrobiológiai életéhez egészségesebb feltételeket biztosít.

A megfelelő és egészséges élelmiszer előállítás érdekében alapvető prioritást kell, hogy élvezzen a megfelelő adaptáció a környezeti változásokhoz. Ennek felismerése volt az egyik legjelentősebb hajtóerő számunkra, amikor belekezdtünk a kutatásokba és kifejlesztettük a Water Retainer® (VízŐr) talajkondicionáló vízmegtartó készítményünket. A termék organikus alapú és azáltal, hogy csökkenti a talaj párolgását (evaporációját), alkalmazásával akár 50%-al csökkenthetjük az öntözési költségeket szántóföldi növények-, zöldségek-, szőlő- és gyümölcs vagy akár még gombatermesztés esetében is. Öntözetlen művelésben történő alkalmazás esetén jelentősen – akár 1- 2-szer – megnő a növények aszálytűrő képessége, az aszálytűrés ideje, ezáltal jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termés várható.

A Water Retainer®(VízŐr) másodlagos pozitív hatást is gyakorol a talajéletre. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a talaj kiegyensúlyozottabb vízháztartása következtében javulhat a műtrágyák hasznosulása, intenzívebbé válik a talajlakó mikroorganizmusok működése. Mindezek csökkentik a költségeket és a termelés időjárás okozta kockázatait.

 

A MAGYAR ÁLLATTTENYÉSZTÉSÉRT TERMÉKDÍJ PÁLYÁZAT 2016

III. helyezetje

A VITAPOL antimast®

A VITAPOL Antimast ásványi takarmány termékünk kiemelkedően jó hatásfokkal csökkenti az elegytej szomatikus sejtszámát, ezzel is elősegítve kiváló minőségű, egészséges fogyasztási tej termelését.

Közismert, hogy a  szubklinikai masztitisz a tehenek összes fertőződésének 90-95%-át teszi ki. Összességében a hazai tehénpopuláció legalább 40%-a fertőzött a masztitisz valamelyik formájával.

Gyakorlati megfigyelés, de nagy populációk vizsgálatával is igazolt, hogy pozitív összefüggés mutatható ki a tejhozam és az elegytej szomatikus sejtszáma között. Minden 1000 kg tejmennyiség-növekedés +4,5% SCC (szomatikus sejtszám) növekedést jelent.

Ezek a tények ösztönözték vállalatunkat a VITAPOL pulvis mellett a VITAPOL Antimast termék kifejlesztésére. A VITAPOL Antimast a tőgyegészségügy javítására kiválóan alkalmas takarmánykiegészítő. Kiemelkedő termelési színvonalú tejtermelő tehenészetek tapasztalatai alapján az egyik legeredményesebb módszer az elegytej szomatikus sejtszámának csökkentésére a VITAPOL Antimast takarmánykiegészítő etetése. A VITAPOL Antimast szomatikus sejtszámra gyakorolt hatását szemlélteti a táblázat.

Megállapítható, hogy a VITAPOL Antimast takarmánykiegészítő +5% tejhozam-növekedést eredményezett, a szomatikus sejtszám 30%-os csökkentése mellett.

Eredmények a kontroll csoportban:

Eredmények a kezelt csoportban:

Különbségek a kezelt és a kontroll nagytejű csoportok termelési mutatói között 5 ismétlés alkalmával