Főoldal
EN  HU

1,3 milliárd forinttal növelte árbevételét az Alpha-Vet Kft.

1,3 milliárd forinttal növelte árbevételét az Alpha-Vet Kft.

 

Székesfehérvár, 2015. július 22., szerda (OTS) - 2014-ben is eredményes évet zárt az Alpha Befektetési Holding Zrt. legnagyobb tagvállalata, az Alpha-Vet Kft. Az állatgyógyszert fejlesztő, gyártó, forgalmazó, állateledel, felszerelés kis- és nagykereskedelmi tevékenységet folytató vállalat 2014-ben 12,8 milliárd forintot meghaladó árbevételt könyvelhetett el.

Az Alpha-Vet Kft. tavaly évi mérlegfőösszege 9,5 milliárd forint, saját tőkéje pedig 3,9 milliárd forint volt. A vállalat adózás utáni eredménye 248 millió forint. A 17 tagvállalat közös vagyonkezelő cégeként működő Alpha Befektetési Holding Vagyonkezelő Zrt. 12,3 milliárd forint saját tőkével rendelkezik. Mérlegfőösszege 14,5 milliárd forint.

2014-ben az Alpha-Vet Kft., bábolnai állatgyógyszergyáruk felújítása és bővítése után új termékek fejlesztésébe is belekezdett azért, hogy a magyar állattenyésztők eredményes gazdálkodását a világpiacon is versenyképes állatgyógyászati termékekkel tudja segíteni. Sikereik látványosak és jelentősek! Az Európai Unió 8 országában rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel originális állatgyógyszerük.

2013-ban jelentős akvizíciót hajtott végre az Alpha-Vet. Megvásárolta Kelet - Magyarország egyik legnagyobb piaci részesedéssel bíró állatgyógyszer forgalmazó vállalatát. Ezzel a stratégiai beruházással az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. képessé vált arra, hogy termékportfóliójával és szolgáltatásaival egymaga a teljes magyarországi állatgyógyszer piaci igényeket el tudja látni. Az érdekeltségi körükbe tartozó tagvállalatok közel 380 főt foglalkoztatnak, melyből jelenleg 214 fő áll az Alpha-Vet Kft. alkalmazásában.

A termesztett növények környezetkímélő védelme érdekében új termékfejlesztéseik révén szép sikereket értek el a növénytáplálás területén is. A klasszikus értelemben növényvédő szernek nem minősülő, a növények saját védekező rendszerét stimuláló készítményeik nem csak gazdaságosak, hanem BIO minősítéssel is rendelkeznek! Új termékeik ehhez kínálnak természetes, környezetkímélő és szélsőséges időjárási helyzetekben is biztos segítséget.

Forrás: http://ots.mti.hu

2015. július 22., szerda 13:32