EN   I   HU I 

Ünnepélyes díjátadó a Földművelésügyi Minisztériumban

Ünnepélyes díjátadó a Földművelésügyi Minisztériumban

 

Magyarország Köztársasági Elnöke Dr. Móré Attila, az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke részére az állategészségügy korszerűsítését szolgáló kiemelkedő munkája, valamint az állatgyógyítás fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott.

Dr. Móré Attila a kitüntetést 2015. március 13-án vehette át Dr. Fazekas Sándor miniszter úrtól a Földművelésügyi Minisztériumban megrendezett ünnepélyes díjátadón.

Az Alpha Holding az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtott végre a hazai állategészségügyben, amikor 1 milliárd forintos beruházással állatgyógyszergyárat épített. Gyártókapacitása 3 hónap alatt elő tudja állítani a hazai állattartók éves gyógypremix szükségletét. A tavalyi évben átadásra került bábolnai állatgyógyszer-gyártó üzem és a hamarosan elkészülő balatonfűzfői növényi tápanyagoldat gyártó üzem mind a magyar állattenyésztés és mezőgazdaság fejlődését hivatott szolgálni.

Elsődleges cél, hogy az állatorvosok, az állattenyésztők és a mezőgazdaságban dolgozó szakemberek a legjobb minőségű, saját fejlesztésű, hazai termékeket használhassák és hogy az Alpha Holding Zrt. világviszonylatban is versenyképes állatgyógyászati készítményeket tudjon előállítani. Új originális készítményük eddig már 8 EU tagállamban rendelkezik törzskönyvvel. Az Alpha Holding legújabb gyártó bázisa révén a hazai állattartók és állatorvosok az import állatgyógyászati készítményeket olcsóbb hazaira cserélhetik. A vállalatcsoport az import áru csökkentésével és az export emelésével hozzá kíván járulni a nemzetgazdaság növekedéséhez. Az Alpha Befektetési Holding Zrt. és a hozzá tartozó tagvállalatok, köztük az Alpha-Vet Állatgyógyászati kft. tavalyi adóteljesítménye meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

Móré doktor munkáját az állatorvos szakma, a Magyar Állatorvosi Kamara Mócsy-emlékéremmel jutalmazta 2011-ben. 2010-ben elnyerte a Magyar Gazdaságért Díjat. 2009-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségétől Az év vállalkozója Díjat vehette át.