Főoldal
EN  HU

Karácsonyi ajándék a rászorulóknak

Karácsonyi ajándék a rászorulóknak

 

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy angol nagymama, aki látva a világégés utáni állapotokat és megsajnálva a borzalmakról mit sem tehető gyermekeket összecsomagolta ajándékát egy cipős dobozba és elküldte egy szegény gyermeknek. Nem sejthette, hogy egyszerű, de nemes tettét százak, ezrek, milliók követik majd és a cipősdobozba zárt szeretet áttör határokat, korokat, életszemléleteket és mozgalommá fejlődik.

Ehhez a mozgalomhoz csatlakozott idén is cégünk. A tavalyi évhez hasonlóan kollégáink rengeteg ajándékot gyűjtöttek össze, amiket a kórház dolgozói szállítottak ki a Baptista Szeretetszolgálat székesfehérvári központjába.

Nem csak a szegény gyerekekre gondoltunk karácsony alkalmából. A Sapa Fehérvár AV19 és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia idén is elindította szokásos karácsonyi gyűjtését, mellyel a csapat a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézményben lakók életét szeretné megkönnyíteni. Az otthon Polgárdi-Tekerespusztán található, lakói nagyrészt enyhén vagy középsúlyosan értelmileg akadályozottak, néhányan halmozottan sérült emberek. Az itt élők számára a legnagyobb ajándékot a ruhák, cipők és törölközők jelentik.

Kollégáink idén is kitettek magukért, rengeteg csomagot sikerült összegyűjteni, amelyet a kórház dolgozói vittek a jégkorong csarnokhoz. Ezeket Karácsony előtt a játékosok személyesen adták át az otthon lakóinak.