Főoldal
EN  HU

Orbán Viktor miniszterelnök avatta fel az Alpha Holding bábolnai állatgyógyszer gyárát

 

    2 hónap alatt képes legyártani Magyarország teljes - gazdasági haszonállatoknak való - gyógypremix szükségletét az Alpha Holding új bábolnai állatgyógyszer gyára. Az üzem, a legújabb Európai Uniós előírásoknak is megfelel. Az új high tech üzemben a meglévő állatgyógyszeres készítmények mellett 12 teljesen új gyógyszer gyártását is megindítják. Az üzem beruházási, illetve az új termékek fejlesztési költsége meghaladta a 3 milliárd forintot. Az üzemet Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

   Ünnepelni jöttünk össze, egy sikertörténetet szeretnénk megünnepelni – kezdte beszédét a miniszterelnök, aki kiemelte, hogy az Alpha Holding Közép-Európa legnagyobb állategészségügyi központját üzemelteti hazánkban. A cég a kapott állami és EU támogatások többszörösét fizeti be az államkasszába. Orbán a sikeres gazdaságpolitika egyik zálogának a kis-és közepes vállalkozások megerősödését tartja, melyek a hazai munkavállalók 75%-nak biztosítanak megélhetést. Hozzátette, hogy az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. is tíz emberrel indult, napjainkra pedig az Alpha Befektetési Holding Zrt. már közel négyszáz dolgozót foglalkoztat.

  Az állattenyésztésnek hatékony állatgyógyszerekre van szüksége. Ennek a biztosításához nélkülözhetetlen a magas színvonalú állatgyógyszer gyártás. Az Alpha Hoding ezen a területen hajtott végre jelentős beruházásokat. A vállalat csoport célja, hogy a magyar állattenyésztők eredményes gazdálkodását a világpiacon is versenyképes állatgyógyászati termékekkel tudja segíteni. A fejlesztés alatt lévő állatgyógyszerek olyan betegségek elleni készítmények, amely betegségek jelenleg nagy gyakorisággal fordulnak elő, így komoly piaci igény van a kifejlesztendő termékekre. Termékeik jelenleg nyolc EU tagállamban rendelkeznek forgalomba hozatali engedéllyel. A termelés magas minőségi színvonalát a helyben kialakított, korszerűen felszerelt műszeres analitikai laboratóriumuk biztosítja.

   Dr. Móré Attila az Alpha Befektetési Holding Zrt. elnöke szerint a Bábolnán gyártott állatgyógyszereik az export piacokon is megállják a helyüket. Ezzel szolgálva Magyarország nemzetgazdasági céljainak megvalósítását: az import kiváltását és az export növelését. Céljuk, hogy a magyarországi állatgyógyszer gyártás meghatározó szereplői legyenek. Új fejlesztésű termékeiket minél előbb be akarják vezetni a magyar és a külföldi piacra egyaránt. Az Alpha Befektetési Holding Zrt. 12,3 milliárd forint saját tőkével rendelkezik. Mérlegfőösszege 14,8 milliárd forint. Az Alpha Holdinghoz adóteljesítménye 2013-ban 1,5 MRD forint volt.

Az ünnepség szónokainak beszéde az elhangzás sorrendjében:

- dr. Móré Attila elnök, Alpha Befektetési Holding Zrt.
- Orbán Viktor miniszterelnök

 

Az Alpha Holding GMP tanúsítvánnyal rendelkező high tech bábolnai üzemének videós bemutatója:

 

Az Alpha-Vet Kft. állatgyógyszergyár avató ünnepségének videós összefoglalója: