Főoldal
EN  HU

Közel 100 millió forinttal növelte adózás utáni eredményét az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.

2013-ban is eredményes évet zárt az Alpha Befektetési Holding Zrt. legnagyobb tagvállalata, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. A vállalat 2013-ban 11,5 milliárd forintot meghaladó árbevételt könyvelhetett el - adta hírül az MTI-nek Mozsár Andor, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. kommunikációs & marketing igazgatója.

Az  Alpha-Vet Kft. tavaly évi mérlegfőösszege 9,2 milliárd forint, saját tőkéje pedig 3,8 milliárd forint volt. A vállalat adózás utáni eredménye a 2012-es évi eredményhez képest 35%-kal magasabb lett és így meghaladta a 325 millió forintot.  A 17 tagvállalat közös vagyonkezelő cégeként működő Alpha Befektetési Holding Vagyonkezelő Zrt. 12,3 milliárd forint saját tőkével rendelkezik. Mérlegfőösszege 14,8 milliárd forint.

2013-ban az Alpha-Vet Kft., a gyógyszeriparnak egy igen fontos szegmensében, a magyar fogyasztók biztonságos élelmiszer ellátásában nélkülözhetetlen állatgyógyszer-gyártásban hajtott végre és folytat jelenleg is kiemelt beruházásokat. Bábolnai állatgyógyszergyáruk felújítása és bővítése mellett új termékek fejlesztésébe is belekezdtek azért, hogy a magyar állattenyésztők eredményes gazdálkodását még a világpiacon is versenyképes állatgyógyászati termékekkel tudják segíteni. Fejlesztéseik eredménye az Európai Unió 8 országában forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező originális állatgyógyszerük.

Összességében hatékony és eredményes évet zártunk. Új originális állatgyógyszerünk, az AlphaDerm Plus fejlesztése kiváló példája a hazai KKV-kben lévő innovációs tevékenység kiaknázásának, a tudás és tőke alapú cégvezetésnek.  Üzleti célkitűzéseinket maradéktalanul végrehajtottuk.  A tavalyi év végén jelentős akvizíciót hajtott végre vállalatunk. Megvásároltunk egy milliárdos bevételű  hazai állatgyógyszer forgalmazó vállalatot.  Ezzel a stratégiai beruházással az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. képessé vált arra, hogy termékportfóliójával és szolgáltatásaival egy személyben  a teljes magyarországi állatgyógyszer piaci igényeket  el tudja látni. Az Alpha Holdinghoz tartozó tagvállalatok közel 400 főt foglalkoztatnak, melyből jelenleg 229 fő áll az Alpha-Vet Kft. alkalmazásában.

Hiszünk a fejlesztéseinkben és eddigi eredményeinkben. Ezért nem volt létszámleépítés és nem is tervezünk ilyen megszorítást - mondta Mozsár Andor, kommunikációs & marketing igazgató.