Főoldal
EN  HU

INNOVÁCIÓ a mobil fejőgépek világában - ORSZÁGOS PREMIER

XXI: Alföldi Állattenyésztési napokon, az Alpha-Vet Kft. ANITECH standján

Időpont: 2014. április 25-27.
Helyszín: Hód-Mezőgazda Zrt. Kiállítási Centrum, B 402 stand, Hódmezovásárhely, 47-es főút, 195. km

Az elmúlt 15 évben robbanásszerű fejlődésen ment keresztül a nagyüzemi fejéstechnológiai gépek technológiája. Szinte minden gyártó kínál már 21. századi megoldásokat a nagy tehenészetek számára, ahol bonyolult telepirányítási szoftverek, azonosítási-tejmérési rendszerek segítik a tenyésztők munkáját, döntéshozatalát.

De ez a fejlődés végbement vajon a háztáji gazdálkodók szintjén is? Ezt a kérdést tette fel az ANITECH eszközágazat egyik stratégiai beszállítója: az INTERPULS. Évekkel ezelőtt kezdődött el egy teljesen új koncepcióra alapozott mobil fejőgép kifejlesztése, ami a szarvasmarha tenyésztők mellett, a kecske- és juhtenyésztőknek is megoldást kínál.

Az innováció végigkísérte a gép előéletét, aminek az eredménye lett az eddigiektől teljesen eltérő koncepció: használhatóság, tisztíthatóság, könnyű kezelhetőség egy gépbe integrálva. Különös hangsúlyt fektettek a minőségre és az élettartamra, ezt fémjelzi, hogy minden egyes alkatrész az INTERPULS olaszországi üzemében készül, mellőzve a Távol-keleti részegység beszállítókat.