Főoldal
EN  HU

Az Év-Vállalkozója Díj Nyertese: Málits József

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) tizenötödik alkalommal rendezte meg hagyományos év végi ünnepi eseményét, a Vállalkozók Napját, amelyre az ország minden megyéjéből közel 600 vállalkozó érkezett. A rendezvény mára a magyar üzleti élet egyik legrangosabb fórumává vált, amely a vállalkozói szektor jelentőségét mutatja hazánk gazdasági életében.

Amiért a díjat kapta...

Az Organit Kft. magyar tulajdonban lévő vállalkozás, mely a humuszvegyületek kutatására jött létre. Tevékenységünket hazai alapanyagokra és hazai szellemi tőkére alapítottuk. A természet őserejének nagyüzemi termelésben történő lehetőségét Dr. Csicsor János vegyészmérnök teremtette meg, aki a huminsav alapú termékek felhasználási lehetőségeivel kapcsolatban több évtizedes kutatási, gyártási és fejlesztési tapasztalatokkal rendelkezik.

A 2002-ben alapított ORGANIT® Kft. tagja a Nemzetközi Huminsav Társaságnak (International Humic Substance Society) valamint a Nemzetközi Tőzeg Társaságnak (International Peat Society). A huminsav alapú termékek legnagyobb felhasználója jelenleg a növénytermesztés és az állattenyésztés. A takarmány adalékokkal kapcsolatos tevékenységünket több mint 10 éve kezdtük el, és világviszonylatban is az elsők között vagyunk, akiknek ezzel kapcsolatban a legtöbb tapasztalatuk és termékük van. Termékeink az intenzív tartástechnológiákban a leghatékonyabbak, ahol a fajlagos takarmányhasznosulás az egyik legfontosabb mutató, és ahol az állatok immunrendszerének erősítésével a tartási és gyógyszer költségek tovább csökkenthetők. A huminsav alapú termékek új fejezetet nyithatnak a kelatizált ásványi premixek területén.

Termékeinket használják és kipróbálták szinte valamennyi nagyüzemi állattartási technológiában. Ezekből megállapítható, hogy szinte minden esetben a költségek csökkentésével tudtuk javítani az eredményeket. Termékeink előállításához kiváló minőségű Magyarországon bányászott leonárditot használunk. A termékeink EU-s engedéllyel rendelkeznek és minőségük megfelel a Takarmány Törvény előírásainak. Saját termékfejlesztéseinkhez számos egyetemmel és kutatóhellyel vagyunk kapcsolatban, ahol mind a növényi, mind az állati teszteket végezzük. Saját fejlesztő laboratóriumokban folyamatos termék és - alkalmazástechnológiai fejlesztést végzünk.

Cégünknek nagy szerepe volt a 2010-es magyarországi vörös iszap katasztrófa sújtotta területek helyreállításának kidolgozásában és kivitelezésében is. Célunk mindig is az volt, hogy a kiváló hazai szellemi tőke és alapanyagok felhasználásával olyan termékeket fejlesszünk, melyek megfelelnek az ökológiai és biológiai gazdálkodás követelményeinek is, ugyanakkor gazdaságosan alkalmazható a nagyüzemi gazdálkodásban is. Sikereinknek örülünk, de már a jövőbe tekintve új fejlesztéseket kívánunk bevezetni. 2012–től a növényi-tápanyag utánpótlás és növény-kondicionálás területére koncentrálva kezdtük meg munkánkat.

Rádió interjú 1. rész

Rádió interjú 2. rész