Főoldal
EN  HU

A jövő reménységeinek támogatása

Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. több mint 20 éve az állatorvosok szakmai partnere. Különösen büszkék vagyunk arra, hogy ezen idő alatt 16 állatorvosi táméval kapcsolatos könyvet jelentettünk, meg s évek óta fontos szerepet vállalunk a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karának támogatásában, hallgatói élet szervezésében és a doktoranduszok képzésében.

Tudományos Diákköri Konferencia, Szent István Egyetem, Állatorvos-tudományi Kar. Az idei évben kimagaslóan magas volt a részvételi arány a TDK-n. Dolgozatot 78 hallgató adott le, ebből egy hallgató visszalépett, kilencet nem talált a bizottság elég jónak előadásra, így ők el lettek utasítva. Így két szekcióban zajlott a megmérettetés 66 hallgató között. Nehezítette a résztvevők feladatát, hogy csupán 8-8 perc állt rendelkezésükre, hogy bemutassák munkájukat.

A díjkiosztó záró ülésen Sótonyi Péter professzor (egyetemi tanár, dékán, a kari TDK elnöke) kiemelte értékelésében, hogy nagyon igényes - akár egy PhD-dolgozat szintjét is megütő - munkát végeztek a hallgató. Kiemelkedően színvonalas volt az előadásmód, a vitakészség és a megjelenés is. Kérte a témavezetők segítségét, hogy a Magyar Állatorvosok Lapjában (az egyetlen magyar nyelvű impakt-faktorral rendelkező szakfolyóirat!) történő publikálásokat is támogassák.

Méltán büszkék lehetünk arra is, hogy karunk a magyarországi 160 felsőoktatási kar közül bekerült azon négy közé, akik elnyerték a Kutató Kar címet. Köszönetet mondott a támogatóknak (magánszemélyeknek, cégeknek, a minisztériumnak, társaságoknak), hogy lehetővé tették minden résztvevő díjazását.

A Szent István Egyetem Rektori díját, mely egyben a Medveczki-díj is az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. támogatásával 2013-ban Bilger Martin nyerte el kiváló dolgozatával. Kutatási területe: „A ló légzacskójának klinikai anatómiai viszonyai”. Témavezetője: Dr. Reinitz László Zoltán (tanszéki állatorvos) és Dr. Sótonyi Péter (egyetemi tanár) az Anatómiai és Szövettani Tanszékről.

Munkája eredményeként elkészült egy atlasz, - amely tartalmazza a légzacskót érintő klinikai elváltozások rövid összefoglalóját is -, valamint a digitális mellékletek segíthetik a hallgatókat ezen fontos és egyedi szerv anatómiájának jobb megértésében.

Gratulálunk Bilger Martinnak, és minden résztvevőnek.