Főoldal
EN  HU

ALPHA HOLDING az OMÉK-on

Az "A" pavilonban volt óriási szigetstandjával az ALPHA HOLDING is. A látványos stand rengeteg érdeklődőt vonzott. A kiállítással a kistermelőket és az állattenyésztőket céloztuk meg. A kiállításon bemutatott termékpalettánk és szolgáltatás portfóliónk lefedi az egész agrárgazdaságot. Idén két újdonsággal jelentünk meg az OMÉK-on.

Az egyik az ANITECH állattenyésztési eszközöket és felszerelést forgalmazó üzletágunk, mely kisüzemi állattartóknak, illetve a nagyüzemi telepeknek kínál komplex technológiát az elletőtől az etető rendszerekig.

A kiállításon mutatkozott be először az ALPHAMILK, mely korszerű fejés és hűtés technológiát biztosít a háztáji gazdálkodóknak jó áron, minőségi eszközökkel. Idén az OMÉK szakmai partnere volt az ANITECH állattenyésztési eszközöket és felszereléseket forgalmazó ágazatunk, mely a felkérésnek megfelelően a "B és D" csarnokban biztosította többek között a tejelő haszonállatok fejéséhez szükségek technológiákat.

A standunkon végig jelentős volt az érdeklődés cégünk és az általa nyújtott szolgáltatások iránt. A hétvégén fellépett az Alpha standján Pintér Tibor musical színész, producer és rendező, aki ettől az évtől hivatalosan is az ANITECH és az ANITECH által forgalmazott USG lovas felszerelések reklámarca.

Az idei OMÉK-ról:

Szeptember 18-án megnyitotta kapuit az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár a budapesti HUNGEXPO területén. A rendezvény megnyitóján köszöntőt mondott Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, és a rendezvény díszvendége, Nyikolaj Fjodorov orosz agrárminiszter. Az ország legnagyobb és leglátogatottabb élelmiszeripari és mezőgazdasági seregszemléjén több mint 500 kiállító összesen több ezer négyzetméternyi területen várta az érdeklődőket.

Az OMÉK a vidék bemutatkozása a város előtt, a fővárosi közönség előtt, a gazdák számára ünnep, megmutathatjuk mindazt a teljesítményt, amit Magyarország az agráriumban az elmúlt években elért". Magyarország akkor lehet erős, ha erős vidéki társadalomra támaszkodhat – Mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. Reményét fejezte ki, hogy az OMÉK erősíti a magyar mezőgazdaságot és élelmiszertermelést, amely az elmúlt évben komoly sikereket ért el. Kiemelte: 20 százalékkal nőtt a termelés, nőtt az export, és 30 ezerrel többen találnak megélhetést a mezőgazdaságban. Mindez új korszakot jelent a magyar vidék életében: erősödést, megélhetést, jobb termékeket és minőségi magyar élelmiszert - összegzett a szakminiszter.

Az idei OMÉK díszvendége Oroszország, és ezzel együtt Nyikolaj Fjodorov agrárminiszter, aki szintén szót kapott a megnyitón. A politikus elmondta; évente 7 százalékkal nő a magyar termékek Oroszországba szállítása, ami azt mutatja, hogy az oroszok szeretik a magyar termékeket. "Finomak és jó minőségűek" - fogalmazott Nyikolaj Fjodorov.

A mezőgazdaság és a rá épülő iparágak mindnyájunk számára a mindennapok részét képezik, így az elmúlt rendezvényeket övező hatalmas érdeklődés tapasztalatai alapján is, nagyszerű alkalmat jelent az OMÉK - mint az agrárium egészét bemutató kiállítás a látogatók számára -, hogy megismerjék az élelmiszeripari termékek alapanyagait, előállításuk folyamatát.

A földműveléstől az állattartáson keresztül a feldolgozóiparig, a lehető legszélesebb kör bemutatása a cél, hogy a vidék és a főváros, a termelő és a feldolgozó, a magyar termékek és a fogyasztók találkozásán keresztül mind szélesebb kör ismerhesse meg az agrárium életének mindennapjait, a vidék életének kihívásait, a kiváló magyar élelmiszerek előállításának lépéseit.

Tekintse meg a rendezvényen készült videónkat!