Főoldal
EN  HU

Befejezte antibiotikum tartalmú gyógypremixeinek fejlesztését az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.

   A 6 féle granulált gyógypremix elsősorban a baromfifélék (tyúk, kacsa, liba, pulyka), nyulak és sertések légző és emésztőszervi betegségeinek gyógykezelésére szolgálnak. A fejlesztések támogatása a KMOP 1.1.1-09/1-2009-0018 pályázat keretein belül valósult meg.

    100%-ban sikeresnek tekinthető az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. újonnan fejlesztett gyógypremix prototípusai, melyek fizikai jellemzőiben is megfelelnek az előírt követelményeknek. A projekt befejezését követően a laboratóriumi prototípusok üzemesítése is megkezdődhet és a granulált gyógypremixek 1-2 éven belül megjelenhetnek Magyarországon és számos más EU és nem EU országban is. A gyógypremixek olyan állatgyógyászati készítmények, amelyek takarmányba keverve, gazdasági haszonállatok gyógykezelésére használják, állatorvosi rendelvényre.

A fejlesztés során külön kihívást jelentett, hogy olyan összetételt és technológiát találjunk az egyes premixek vonatkozásában, amelyek a granulálás hőmérsékletét (70-80 oC) és az időlegesen magasabb vízpára tartalmat elviselik. A poralapú gyógypremixekkel szemben az új granulált formula számos előnnyel bír.
    - Az ízérzékelésben fejlett állatfajok (sertés) gyógyszeres takarmányt annak keserű íze miatt gyakorta visszautasítják. Az elvárt terápiás hatás így elmarad. A bevont granulátum gyógyszerforma fenti takarmány visszautasítás előfordulását csökkenteni képes.
    - A kiporzás hiánya miatt a granulált gyógypremixek kisebb környezeti terhelést jelentenek,
    - A kiporzás hiánya miatt a granulált gyógypremixekkel történő tevékenységeknél kisebb mértékű a belélegzésből származó egészségügyi kockázatot
    - Takarmányba történő granulált gyógypremixek bekeverés alkalmával könnyebb érhető el homogén gyógyszeres keverék, ritkább a keverők falára történő hatóanyag kitapadás és az egyes keverék komponensen sűrűség szerinti szétosztályozódása.

Ezekkel a termékeinkkel új piaci szegmenset tudunk megnyitni a gyógypremix piacokon, illetve fel tudunk zárkózni a multinacionális cégek hasonló minőségű termékeihez, mind a hazai, mind a nemzetközi piacon. Adta hírül az MTI-nek Mozsár Andor, az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. kommunikációs igazgatója. A projekt megvalósítási helyszíne: Budapest Hoffher Albert utca 38-42.