Főoldal
EN  HU

A Kormány és az Európai Unió támogatásával az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. korszerűsítette és bővítette állatgyógyszer gyárát Bábolnán

   A Kormány és az Európai Unió támogatásával az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. korszerűsítette és bővítette állatgyógyszer gyárát Bábolnán, mely komplexum európai mércével mérve is korszerű állatgyógyászati készítményeket gyártó üzemmé alakult.
    A magyar állattenyésztés eredményességének és versenyképességének növelése olcsó és hatékony generikus gyógyszerekkel, melyek a nemzetközi piacon való megjelenésre is alkalmasak. Ezen beruházással minden munkahelyet meg tudtak tartani, s az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. jövőre nézve is megteremtette versenyképességét a hazai piacon. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege:  441 266 699,-Ft

    Az Alpha-vet Állatgyógyászati Kft Bábolnai Gyógyszergyártó Üzeme jelen fejlesztések megvalósításával, európai mércével mérve is korszerű állatgyógyászati készítményeket gyártó üzemmé alakult. A fejlesztés indokoltságát adja továbbá az az egész EU-ban megjelenő igény, hogy:

- le kell küzdeni az állatbetegségeket,
- állatállományok egészségének védelme szükséges,
- lakosság megóvása szükséges az emberre veszélyes állatbetegségektől (zoonosisok elleni védekezés),
- szükséges a fertőző állatbetegségek be-és kihurcolásának megelőzése,
- állati eredetű élelmiszerek megfelelő minőségének biztosítása alapvető fontosságú.

A beruházás célja, hogy az állatgyógyászati készítményeket korszerű formában, nagy hatékonysággal tudja előállítani. A fejlesztés eredményeként 16db hazai korszerű, új állatgyógyászati készítmény kerülhet a hazai és a nemzetközi piacra. A fejleszteni kívánt gyógyszerek olyan betegségek elleni készítmények, amely betegségek jelenleg nagy gyakorisággal fordulnak elő a célállatok között, így komoly piaci igény van a kifejlesztendő termékekre.

"A 16 fejlesztendő termékkel mindegy 1,5 millió kutya, 500.000 macska, 250.000 szarvasmarha, 650.000 sertés és mintegy 30 millió baromfi egészségének védelmét, helyreállítását és jólétének biztosítását tudjuk megcélozni, csak hazai viszonyok között. Minden terméket azonban olyan módon fejlesztünk, hogy annak eredményei és dokumentumai egyúttal közvetlenül alkalmasak legyenek az EU más tagállamaiban történő forgalomba hozatalra is" - mondta Mozsár Andor a vállalat kommunikációs igazgatója.


Mozsár Andor
PR & marketing igazgató