Főoldal
EN  HU

Egy álom valóra vált – Jimmy a MAGYAR bobtail a Világ legszebb kutyája

   Ha most Amerikában lennénk, azt mondhatnánk, hogy egy hamisíthatatlan HAPPY ENDING STORY vált valóra, amelynek végén mindenki állva tapsolt és sírt örömében, ahol pezsgővel öntözték a győzteseket, büszkén nyújtott kezet a győztes az ellenfeleinek, ahol egymás után készültek az interjúk a prominens személyekkel és kattogtak a fotósok kamerái. De a helyszín most nem Amerika, hanem a mi hazánk, Magyarország, ahol mindez megvalósult és ahogyan azt a nagy könyvben megírták, büszkén, boldog, könnyes szemmel állt az 1. számú sorolótábla mellé Hanó Zsolt Bottomshaker My Secret „Jimmy” kutyával és állította őt be a megfelelő pozícióba.

   Azt kívánom, hogy ezt az érzést minden kutyatulajdonos egyszer átélhesse”- nyilatkozta meghatódottan, szintén könnyes szemmel Koroknai József, Jimmy tulajdonosa a győzelem kihirdetése után.
   Azt hiszem nincs olyan magyar tenyésztő, handler, hobbi kutyás ma ebben az országban, aki ne lenne büszke arra, hogy a mi magyar tenyésztésű óangol juhászkutyánk nyert. Nem volt egyszerű feladata, hiszen hetven ország tizennyolcezer kutyája közül bizonyult a legszebbnek a nemzetközi zsűri szerint. A Best In Show 2013 fődíjat nyert kutya társtulajdonosa Vörös Zsuzsa Olimpiai-, Világ- és Európa-bajnok öttusázó, akinek a nagy örömben én is a nyakába ugrottam és együtt örültünk a győzelemnek. Nem egy versenyen van már túl, de most is úgy örült, mintha csak az aranyérmet hozta volna el Görögországból. Hihetetlen, de a magyar csapat nem is merte remélni, hogy Jimmy viszi el a legjobbnak járó trófeát, hiszen a mezőny rendkívül erős volt. A harmadik vagy a negyedik helyre esélyesnek tartották kutyájukat, de amikor meghallották az Old English Sheepdog fajtát, már nem volt kétség, győzelmi mámorban ugráltunk, tapsoltunk örömünkben.

A hatéves többszörös győztes óangol juhászkutya (bobtail) tenyésztője dr. Szetmár István is hatalmas büszkeséggel nyilatkozott a sajtó képviselőinek. Jimmy természetesen nem most bizonyított először, hiszen a CRUFTS kutyakiállításon is a fajtájának járó legjobb helyezést nyerte el, amely azért kiváló eredmény, hiszen a magyar tenyésztésű kutya abban az országban tudott nyerni, ahonnan a fajta származik.   A csütörtöktől vasárnapig tartó budapesti Kutya Világkiállítás végén a bobtail egyedüli magyarként szerepelt a tíz legszebb kutya között, az ellenfelei között volt foxterrier, labrador, szamojéd és tacskó is.
   A második helyezett a brazil Travella Starlord, egy drótszőrű foxterrier lett, a harmadik Chic Choix Cleopatra Eurydice nevű lhasa apso Dél-Afrikából. A negyedik helyen az orosz Formula Uspeha Colibri nevű rövid szőrű kaninchen tacskó végzett.
   A győztesnek járó díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át a Hungexpón tartott záróeseményen.
Eukanuba – szenvedéllyel a kutyákért
   A Eukanuba rendkívüli szenvedéllyel tekint minden kutyára, és elkötelezett a szuperprémium táplálás biztosításában, a kutyák jólétének megteremtéséhez, miközben elismeri és tiszteli a tenyésztőket a Világ minden táján.
   Már a közelmúltban is, a Eukanuba élvezhette azoknak a sikeres partner megállapodásoknak az eredményét, ahol a legnagyobb FCI World Dog show-k fő szponzora lehetett, amelyeket a különböző nemzeti Kennel Klubok szerveztek, 2009-ben a szomszédos Szlovákiában, 2010-ben Dániában és legutóbb 2011-ben, Franciaországban."

   A kiváló minőség áll mindennek a középpontjában, amin dolgozunk, legyen szó kutatásról, fejlesztésről vagy gyártásról, kizárólag 100%-ban teljes értékű és kiegyensúlyozott beltartalmi értékű tápok előállításával foglalkozunk, hogy a legjobbat hozzuk ki a kutyákból. Ugyanígy dolgozunk együtt partnereinkkel az FCI szervezetével és a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületével is, akikkel arra törekedtünk, hogy ezt a kiváló együttműködést láthatóvá tegyük Budapesten is, hogy a World Dog Show 2013 kiállítás mind közül a legjobb legyen, és egy emlékezetes élményt nyújtson az utolsó percéig", mondta Szilvágyi László a P&G Pet Care marketing igazgatója.
A 2013-as Best In Show győztese, Jimmy és tulajdonosai meghívást kaptak a Eukanuba World Challenge-re.
   A budapesti Világkiállítás egyik fontos állomása volt a "Eukanuba World Challenge" (EWC) versenyének. A Best In Show budapesti győztese meghívást kapott, teljes finanszírozással a EWC döntőjébe, amelyet 2013 végén, decemberben rendeznek meg a floridai Orlandóban, az Egyesült Államokban. Idén, hatodik alkalommal kerül megrendezésre ez az esemény. A EWC széles körben elismert kiállítás, az egyik legrangosabb rendezvény a kiállítási naptárban. Az AKC és az FCI közös támogatásával megrendezett kiállítás a Világ legcsodálatosabb kutyáit hozza össze, hogy a hőn áhított "Eukanuba World Challenge Champion" címért versenyezzenek.
2013 FCI World Dog Show – Élő közvetítés

   A fő ring bírálatait és az összes többi fő ring aktivitásait és eseményeit élő közvetítésben nézhették meg az interneten a Eukanuba oldalán azok, akik nem tudtak részt venni a kiállításon. Ezzel lehetővé vált, hogy a rajongók és érdeklődők a Világ minden tájáról úgy érezték a közvetítést nézve, mintha részesei lennének az eseményeknek.
   A Eukanuba csapata ennél sikeresebb rendezvényt még talán nem is szervezett, hiszen a rendezvény főszponzoraként és kizárólagos szakmai partnereként, a kiemelkedően szép standjával és látványképével a Best in Show ring mellett, valamint Jimmy győzelmével a rendezvény végén, fantasztikus kombináció jöhetett létre.
   Köszönjük azoknak, akik ellátogattak standunkra és bízunk abban, hogy továbbra is bizonyíthatunk abban, hogy a LEGJOBBAK, ahogyan JIMMY is, Eukanuba tápon nevelkednek és érnek el ilyen sikereket.
Gratulálunk Jimmynek, Vörös Zsuzsának (tulajdonos), Koroknai Józsefnek (tulajdonos), Hanó Zsoltnak (handler), dr. Szetmár Istvánnak (tenyésztő), Buday Mártának (kutyakozmetikus)!
 
Markó Mónika
marketing manager
Eukanuba, Iams