Főoldal
EN  HU

A Szent István Egyetem Mezőgazdaság és Környezettudományi Karán 12 tagú Tanácsadó Testület segíti a hallgatók munkaerő piacon való elhelyezkedését.

    A szakmai - tudományos munka, a munkaerőpiaci igények és a képzések összhangjának elősegítésére 12 tagból álló Tanácsadó Testületet hozott létre a SZIE-MKK. A szakmai tanács tagjává választották dr. Móré Attilát az Alpha Holding Befektetési Zrt. elnökét.

    A portfolio.hu jelentése alapján 2010/2011-es évben hazánkban, a diplomás munkanélküliek aránya a pályakezdő álláskeresők körében tíz százalék fölé emelkedett.
2012-re már az unióban átlagosan minden negyedik 15 és 25 év közötti fiatal munkanélkülivé vált. - olvasható az eduline.hu oldalán.


    A SZIE-MKK Tanácsadó Testületének a célja, hogy a piaci és a gazdasági igényekhez igazodó, naprakész információkra és trendekre hagyatkozva véleményezze a kar oktatási-képzési, kutatási - fejlesztési és szaktanácsadási tevékenységét.
     Javaslataival elősegítse a kari oktatási és kutatási portfólió megújítását, és a vállalti igényekhez igazodó és elvárt struktúra kialakítását. Dr. Móré Attila 20 éves vállalkozói tapasztalatával a tanács tagjaként a valós szakmai és piaci ismeretek elsajátítására fektetné a hangsúlyt.