EN   I   HU I 

Az év legjelentősebb állatorvosi kongresszusát tartotta decemberben az Alpha-Vet Kft.

 

Az állatorvosi praxisok hatékonyságának növelése érdekében immáron 6. éve szervezte meg állatorvosi kongresszusát az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. a EUKANUBA -val, a Magyar Állatorvosi Kamarával és a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karral. Az eseményen több mint 500-an vettek részt.

A hatékony praxismenedzsment, HR politikai sajátosságok és az új állatorvosi kamarai törvény adta a VI. Praxismenedzsment Konferencia aktualitását. A 3 szekcióra osztott előadások, pedig a hagyományos szakmai továbbképzés alapjaként szolgáltak a résztvevő vendégeknek.
"Évről - évre a Praxismenedzsment Konferencia számít az év legnagyobb állatorvosi kongresszusának." - mondta dr. Sótonyi Péter professzor a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kar dékánja.
A rendezvény sorozat anno Eukanuba konferenciaként indult. Az évek alatt a Eukanuba nem csak mint kiváló minőségű tápként volt jelen az állatorvosok mindennapjaiban, hanem aktív támogatással segítette a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karát és hallgatóit.

Dietetika tagozata, szakmai kiadványai, képzései aktívan hozzájárultak a kisállatok helyes táplálásának megteremtéséhez. A VI. Praxismenedzsment Konferencián avatta fel a SZIE-ÁOTK dékán helyettese dr. Németh Tibor az egyetem új CT berendezését, melyet a Eukanuba adományozott a központnak.

A rendezvényen beszédet mondott dr. Sótonyi Péter a SZIE-ÁOTK dékánja, dr. Gombos Zoltán Élelmiszerlánc-felügyeleti Főosztály vezetője.

A Magyar Állatorvosi Kamarát képviselete dr. Gönczi Gábor elnök.
 

Mozsár Andor

PR & marketing igazgató

                       2012 Díjazottjai:

Pályakezdő Állatorvos-díj: Dr. Bérczi Csaba

Dr. Bérczi Csaba 2002 és 2006 között tanult a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karán. Diplomáját 2008-ban szerezte. Ivarzásszinkronizációs módszerek szarvasmarhában címmel írta diplomamunkáját. Jelenleg az Eduvet Kft-nél dolgozik.Állatorvosi-díj: Dr. Bába András

Dr. Bába András 3 gyermek édesapja, szakmai utak és gyakorlati továbbképzések kapcsán Ausztráliában, Németországban, Lengyelországban, USA-ban, Nagy-Britanniában, Brazíliában és Argentínában is járt. 1979-től Élet és Tudomány, Búvár, Állatorvosok lapja, Állatvilág, Lovasnemzet szaklapokban publikált. Lovasbetegségek, lóbetegségekben pedig 2003-tól társszerző. Bába Doktor a 90-es évek elején klasszikus ellátó és több embert foglalkoztató állatorvos praxist működtetett. Elsőként végzett hazánkban ortopédia-ultrahangos vizsgálatot lovakon.

Életmű-díj: Dr. Hajdú Bertalan

Állatorvosi oktlevelét  1967-ben kapta. 1967-től 1998-ig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei állategészségügyi és élelmiszer ellenőrző állomáson ill. annak jogelődjénél dolgozott. 1998 decemberétől 2000 év végéig a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat hivatalánál osztályvezető. 2001 Januárjától 2002ig állattenyésztéssel foglalkozó gazdasági társaságnál ügyvezetői feladatokat látott el. 2002-től pályázat útján újra elnyerte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főállatorvos tisztségét, melyet nyugdíjba vonulásáig látott el. 1994 és 1998 között tagja az Állatorvosok Lapja szerkesztőbizottságának. A MOÁÉ megalakulásokor egy évig intézőbiztonság tagja. 2002 és 2006 között felügyelőbizottság tagja. Munkájáért több minisztériumi és társadalmi kitüntetést kapott. 2010 Január 1-én vonult nyugdíjba.