EN   I   HU I 

Székesfehérvári művészeket támogat az Alpha Holding Zrt.

Tizenkettedik alkalommal nyílt meg a Fehérvár Szalon című képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás, amelyen fehérvári amatőr és profi művészek alkotásai tekinthetők meg. A tárlatot Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Fejér Megyei Önkormányzat, a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény és az Alpha Holding Zrt. támogatta.  Idén 63 alkotó 102 alkotása november 15-ig lesz látható.

Minden második évben, így 2012-ben is megnyílt a Fehérvár Szalon. Idén Brájer Éva alpolgármester nyitotta meg a tárlatot, melyről elmondta, hogy nagyon fontos szerepet tölt be a város életében és jól mutatja Székesfehérvár kultúrája milyen gazdag. A városnak az a feladata, hogy lehetőséget biztosítson az alkotóknak, hogy találják meg a lehetőségeiket. A kulturális intézmények átalakulóban vannak, a megyei intézmények, múzeumok Székesfehérvárhoz fognak tartozni de remélem, hogy a jövőben is meg lesz a Fehérvár Szalonnak helye.

"Vállalatunk története több mint 20 éve Székesfehérváron kezdődött. A székesfehérvári kultúra, és a helyi oktatás, a jövő nemzedékének támogatása számunkra fontos feladat, ahogy több helyi vállalkozó társamnak is. Örülünk, hogy segíthettük a helyi művészeket!" - dr. Móré Attila, Alpha Holding Zrt. elnök-vezérigazgató