EN   I   HU I 

Állatok Világnapja 2012 – az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft-vel

 

Képviselőasszonnyal egyetértettünk abban, hogya kisállatok helyes tartására való nevelés, az új állatvédelmi törvény bemutatása mind olyan feladatok, amelyet egy hosszú távú együttműködés keretében képzelünk el.

2012 év elején az Alpha-Vet Állatkórház vezető állatorvosa dr. Paál Csaba, az Alpha Segítőkéz Alapítvány (ASKA) titkára Molnár Tamásné Zsazsa és Nyakas Gábor kutyakiképző elindították a felelős állattartás programot, amelyet a Eukanuba is támogat. A program célja, hogy minél több általános iskolába eljussunk és ott a gyerekeknek a kisállatok helyes neveléséről, tartásáról előadásokat tartsunk. Olyan kérdésekre adunk választ a gyerekeknek, mint pl. milyen mozgásigénye van a különböző állatoknak, milyen körülményeket kell biztosítaniuk számukra, mivel táplálkoznak ezek az állatok, mire és hogyan kell őket megtanítani. Felhívjuk figyelmüket arra is, hogyállatmenhelyről is örökbe lehet fogadni állatokat. Ez azért is fontos, hiszennaponta átlagosan 5-10 kutyát hoznak be csak és kizárólag az ASKA alapítványhoz, ami egy rendkívül magas szám. Ha ezt a számot ilyen programokkal csökkenteni tudjuk, nagy előrelépést tehetünk.

Célkitűzéseinkben és elszántságunkban nem vagyunk egyedül. A Eukanuba támogatásának köszönhetően a felelős állattartás programhoz Olimpiai-, Világ- és Európa-bajnoksportolóink is csatlakoztak, akik kiváló sportteljesítményük mellett felelős állattartók is és Eukanuba táppal etetik kedvenceiket.

Közöttük van Berki Krisztián, aki nemrégiben hozta el az aranyérmet a Londoni Olimpiáról, emellett Világ- és Európa-bajnok tornász címekkel is büszkélkedhet, Kovács Saci Világ- és Európa-bajnok öttusázó, és Siti Eszter kézilabdázó. A rendezvényre ők is ellátogattak és mondanom sem kell, mindegyiküket hatalmas tapsvihar fogadta a teremben. Előadásukban elmondták minden egyes kisiskolásnak, hogyan tartják/tartották állataikat, milyen éves vizsgálatokra viszik el őket és személyes vicces történeteket is meséltek a gyerekeknek.

Berki Krisztiánnak nemrégiben hunyt el sajnálatos módon Joker nevű bullterrier kutyája egy műtét után, és ezen a rendezvényen ajánlotta fel az ASKA Alapítvány részére azt a mennyiségű Eukanuba tápot, amelyet Joker kapott volna. Ezúton is köszönjük a felajánlást, ami nagy segítséget jelent az ASKÁ-nak.

Az előadások végén hosszú-hosszú sorok kígyóztak a dedikáló asztal mellett.

„Annyira jó érzés látni ezt a sok kisgyereket, mekkora szeretettel vártak minket és milyen figyelmesen hallgatták az előadásunkat. A kis spánielem is úgy elfáradt a sok simogatástól már, hogy el is aludt a rendezvény végére a karomban. JKöszönöm, hogy meghívtatok a rendezvényre.” Kovács Saci

Bízunk abban, hogy a sportolók példája, történetei, sikerei hatással vannak a gyerekekre is és amikor elérkezik a pillanat, hogy „megszelídítenek” egy kisállatot, felelős állattartóvá válnak.

Galéria..